Két mérföldes zenegép

Két mérföldes zenegép

2012. február 08. | Akos Moldvan

Most, hogy lezajlott a Super Bowl sorban látnak napvilágot a világ legdrágább reklámszüneteit kitöltő reklámszpotok és azok toplistái. A Chevrolet több alkotással is jelen van a "best of" válogatásokban, ebből az egyikről már olvashattatok is a blogon.

A Chevy azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, mégsem lehet csak egy "amatőr" produkcióvall megjelenni egy ilyen fontos eseményen... gyorsan betoltak egy már-már elmebajos rövidfilmet is a nagyközönségnek.

chevy_sonic.jpg

Az őrült dolgok ugye azért hatásosak, mert a mai világban pillanatok alatt bejárják az internetet és így emberek ezrei szerezhetnek tudomást egy-egy extrém próbálkozásról rövid időn belül. Persze a Hummerekkel korcsolyázó úriembereket valószínűleg semelyik nagy cég nem fogja megkeresni reklámszerződéssel, az OK GO-s srácok valamivel okosabb húzásokkal tették ismertté magukat és érték el, hogy a Chevrolet végül megtalálja őket egy kedvező ajánlattal.

A srácok (és segítőik) két mérföldön keresztül állítottak fel 288 gitárt, 55 zongorát és további 1157 olyan eszközt, amivel valamiféle hangot tudnak kicsikarni az új Chevrolet Sonic segítségével. A Los Angeles mellett fekvő forgatási helyszínen 4 teljes napig folyt a munka, de az ezt megelőző 4 hónapos tervezés/előkészítés is mindenképpen azt igazolja, hogy nem kamu videóról van szó.

A sofőr, Damian ráadásul kaszkadőr vezetési órákat is vett annak érdekében, hogy tökéletesen hajtsa végre a Chevy-vel betanult gyakorlatokat a dél-kaliforniai sivatagban.

Aki pedig a zongorás részbe kötne bele, annak eláruljuk, hogy egyenként hangolták be őket úgy, hogy az "ütés" helyétől függetlenül a megfelelő hangot játszák.

A hogyan készült videókat és a kulisszák mögött készült képeket a http://www.LetsDoThis.com és a http://www.okgo.net oldalakon lehet megtekinteni.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr584077577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása