Lepisilte az Android robot az Apple logót a Google Maps-en

Lepisilte az Android robot az Apple logót a Google Maps-en

2015. április 24. | Akos Moldvan

Nem mindennapi látvány tárul azok elé, akik épp Pakisztán észak-keleti részén, Ravalpindi városánál böngészik a Google Maps-et. A tech óriástól már megszokhattuk, hogy különböző mókás funkciókat rejt el a szolgáltatásaiban, de ez a mostani kép talán kicsit extrémebb az átlagosnál.

Tippre persze logikusnak tűnik, hogy egy vicceskedő belső fejlesztő rejtette el a város határában az Apple logót lepisilő Android robotot, de a Mashable megkeresésére a Google szóvivője elmondta, hogy valószínűleg egy térkép szerkesztési joggal rendelkező felhasználó gondolta úgy, hogy dob egy fricskát az almás tábornak, ez a kis mókázás pedig átcsúszott a Google Maps-et ellenőrző csapat kezei alatt (talán nem is véletlenül).

Mindenesetre a Google már dolgozik azon, hogy a "művészeti alkotás" lekerüljön a térképről, de addig is bárki megtekintheti a robot terület megjelölését a lenti képre kattintva. ("Satellit" nézetben sajnos nem működik, de ez semmit nem vesz el a készítő leleményességi faktorából).

maps-easter-egg.png

UPDATE: Ha a környéken kicsit még körbenézünk, azért láthatjuk, hogy valószínűleg tényleg a Google Maps változtatásait ellenőrző csapat lehet a hunyó! :)

maps-easter-egg2.png

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr407395668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása