Szívszorító és sokkolóan őszinte rövidfilm a felelős állattartásról

Szívszorító és sokkolóan őszinte rövidfilm a felelős állattartásról

2015. április 15. | Akos Moldvan

A házi kedvencek is családtagok! Így lehetne egy mondatban összefoglalni a magyar DeadLens Pictures új alkotását, melyben elég drasztikus - de pont ettől nagyon is működő - módszerrel mutatják be és magyarázzák el a nézőknek a felelős állattartás alapvető szabályait. Sajnos egyre gyakoribb eset, hogy a megunt kiskedvenceket néhányan egyszerűen csak otthagyják egy kihalt út szélén, megoldva ezzel minden "problémát". Én elképzelni sem tudom, valaki hogy tud ilyet művelni, egyáltalán hogy tud a lelkiismeretével elszámolni, de az alábbi videó megtekintése után a "hiszen az csak egy kutya" szellemiségben működő emberek is talán átértékelik majd a dolgokat.

gift.png

A Gift, vagyis Ajándék című alkotás 4 és fél perc hosszú, de minden egyes másodperce arany. Tökéletesen mutatja be a folyamatot egy örökbefogadott (vagy vásárolt) kiskedvenc érkezésétől egészen addig a pontig, amikor már csak megtűrt háziállatként gondolnak rá az addig lelkes és odaadó gazdik is. Drasztikus párhuzamot vonni egy kutya és egy kislány között, de talán így tényleg mindenki megérti, hogy amit egy házikedvenccel teszünk, az ugyanolyan drasztikus és súlyos, mintha csak egy kisgyermekkel tennénk meg. Az állatok is érző lények, a kutyák ráadásul a végletekig bíznak bennünk és követnek el mindent azért, hogy szeretetet és megértést kapjanak tőlünk, ne éljünk hát vissza ezzel és tekintsünk rájuk mindig igazi társként, igazi családtagként.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr927369054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása