Hú dö fak iz bob?

Hú dö fak iz bob?

2012. augusztus 27. | Akos Moldvan

A statisztika azt mutatja, hogy a kreatív és ötletes utcai (és egyéb) reklámok (egyelőre) nem kis hazánkból érkeznek tonnaszámra (sajnos). Akad néha egy-egy üdítő kampány a magyarországi marketing tenger szürke hullámain is, de sokszor tapasztalhatjuk azt is, hogy a viccesnek indult reklám áthuppan a nevetséges kategóriába.

Kevés az igazán jó vagy figyelemfelkeltő alkotás, talán mert ahhoz kicsit több ötletelés és kreatív elme szükségeltetik, a rohanó világban erre pedig nem mindenki hajlandó áldozni időt, energiát és pénzt. Van azonban egy másik működő megoldás is. Nevezetesen az, hogy már kipróbált, működő formulákat vesz át az ember és azt formálja a saját arculatára. Valami ilyesmivel találkozhattak a budapestiek az elmúlt pár hétben a forgalmasabb utcákon, tereken a 4BRO jóvoltából.

bob1.png

Talán páran emlékeznek rá, hogy még nagyon régen a Pannon GSM (mai Telenor) szórta tele a TV műsorok közötti reklámsávot és az utcákon lévő óriásplakát állványokat BEE felirattal.. Kicsit hasonló érzése volt az embernek, amikor a Roosevelt (elnézést, Széchenyi) téren vagy a Zrínyi utcában meglátta a "Who the fuck is BOB" feliratot, vagy amikor a Bazilika térnél belefutott a felbrandingelt Danuvia motorkerékpárba.

bob2.png

Mi ez az egész? MIK EZEK, KIK EZEK??... Ahogy Sziget Peti mondaná...

Hát a múlt héten napvilágot látó vírusfilm felrakta a pontot az i-re és nem hagyott kérdéseket az emberben (legalábbis a kampányt illetően). Itt rántották le ugyanis a leplet BOB-ról, a saját magát utcabárként definiáló szórakozóhelyről.

A rövidfilm egészen érdekesre sikerült, bár a hatékonysága a nézettségi mutatók alapján ennek ellenére jónak mondható.

A kampány valószínűleg a filmhez hasonlóan szintén megosztja majd a nagyérdeműt, de ha tetszik valakinek, ha nem, beszélni biztosan fog róla. Aztán, hogy maga a Bacardi Original Bar (BOB) milyen lesz, azt kíváncsian várjuk, a gerilla promo alapján biztosra vehetjük, hogy kicsit más, mint a többi hely, de ez hamarosan úgyis kiderül...

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr74734625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása