A láthatatlan autó

A láthatatlan autó

2012. március 04. | Akos Moldvan

Szinte már megszokottnak mondható az autógyárak új típusainak megjelenése előtt a menetrend. Eleinte csak az autó elmaszkolt változatának kémfotói jelennek meg az interneten, majd érkezik egy-két mobiltelefonnal készített fotó a gyárból, majd a nem hivatalos sajtó képek. Aztán ahogy közeledik valamilyen nagy nemzetközi autószalon úgy csepegtetnek egyre több információt az adott típusról a nézőközönségnek, hogy mindenki felajzva várja a lepel lerántását a jövevényről. Kidolgozott marketing gépezet áll legtöbbször az események mögött, még ha sokszor nem is tűnik annak. Elég csak az Apple filozfiát alapul venni. Nem véletlenül várja a nép az Apple Keynote-okat annyira. Itt tisztázódik végleg, hogy melyik hír volt igaz és melyik hamis az aktuális kütyüvel kapcsolatban. (Lásd iPad3 - Március 7.)

mercedes_invisible_car_01.jpg

A Mercedes fordított egyet ezen a filozófián egy olyan új és egyedi módszerrel, hogy megérdemli a nagyobb visszhangot a médiától érte. Nem is annyira a típust, mint inkább egy új innovatív technológiát (a hidrogén-meghajtású rendszert) reklámozták a B-osztályra rakott speciális LED fallal. A 2014-re várható F-Cell fantázianévre hallgató járművek ugyanis nem rendelkeznek károsanyag kibocsátással, így a környezet számára gyakorlatilag láthatatlanok.

Ezt próbálták imitálni a németországi Jung von Matt reklámügynökség által megálmodott kampányban, ahol a jármű egyik oldalát egy speciális LED fallal, másik oldalát pedig egy videó rögzítésre alkalmas Canon 5D Mark II digitális tükörreflexes fényképezőgéppel látták el.

A kampánnyal pedig sikerült a Mercedesnek két legyet ütnie egy csapással, hiszen a törekvés (és folyamatos fejlesztés) a károsanyag kibocsátás nullára való csökkentésére igazán tiszteletreméltó és hogy mindezt egy ilyen kreatív és rendhagyó kampányban tudták bemutatni az utca emberének, szintén zseniális húzás.

mercedes_invisible_car_02.jpg

mercedes_invisible_car_03.jpg

mercedes_invisible_car_04.jpg

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr374287799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása