Elkészült a városszínesítő távhővezeték

Elkészült a városszínesítő távhővezeték

2014. november 10. | Akos Moldvan

01.jpgA képzőművészet, a zene és a távhő találkozása: újpesti térképrészletet festett a Színes Város egy távhővezetékre.

Egy hónapon keresztül kereste a FŐTÁV azt a legkreatívabb városszínesítő ötletet, amely alapján megújulhatott a IV. kerületi Elem utcában található, föld fölött futó távhővezeték. A városlakók szavazatai alapján a szakmai zsűri úgy döntött, hogy a Színes Város egy újpesti térképrészletet fessen a 200 méter hosszú csőszakaszra, mert a lokális értékek és a kerülethez való kötődés érzésének megerősítése is fontos szempont a városszínesítés mellett.

01.jpgFotó: Farkas András

A festés ideje alatt 100 liter festéket használt fel a Színes Város, amely szervezetnek tűzfalfestményeivel Budapest utcáin sétálva többször is találkozhattunk már. Az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja, az évek során több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tett színesebbé festményeikkel.

02.jpgFotó: Farkas András

03.jpgFotó: Farkas András

A Pimp My Pipe csőszínesítő pályázat során két művészeti ágazatot is összekapcsolt a FŐTÁV, hiszen a képzőművészet mellett a zene is fontos szerepet kapott: a hip hop szcéna elismert képviselői, Busa Pista (Irie Maffia, Zuboly) és Zsolaa (Teebag, Faktorlabor) az akció élére állt és rímekbe szedve hívták fel a városlakók figyelmét a városszínesítés lehetőségére.

04.jpgFotó: Farkas András

05.jpgFotó: Farkas András

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr56883221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása