Színezd ki a várost és nyerj!

Színezd ki a várost és nyerj!

2014. szeptember 01. | Akos Moldvan

Féltávhoz érkezett a FŐTÁV közösségi köztér színesítő projektje, melynek célja egy föld fölött futó távhő-vezeték kicsinosítása és újjávarázsolása a városlakók ötlete alapján. A pályázaton bárki indulhat, csupán csak annyit kell tennie, hogy a kifejezetten erre a célra létrehozott Facebook alkalmazással készít egy skiccet, hogy szerinte milyen színekkel és formákkal tarkítva lenne igazán ütős a végeredmény. Az augusztus 18. és szeptember 15. között zajló játék első "áldozata" Budapesten, az Elem utcában futó távhő-vezeték szakasz lesz.

busapista-zsolaa.png

A Pimp My Pipe kampány népszerűsítésébe a két veterán rímtornász Busa Pista és Zsolaa is beszállt:

Busa Pista:

Aki szeret alkotni, annak most új lehetőséget jelenthet a lakótelep melletti FŐTÁV cső lefújása. A Filatorigát legális fala után, végre van még egy olyan felület, ami széppé teheti a város összképét. Remek ötletnek tartom a kezdeményezést, mert lehetőséget biztosít a fiatalok kreativitására és színesebbé teszi a várost. A másik pozitív szempont, hogy legálisan festhetnek a csőre a nyertes graffitisek, ráadásul elég nagy a felület, de ezt a Pimp My Pipe kilppben úgyis látni fogjátok.

Zsolaa:

Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a kampánynak. Lakótelepen nőttem fel én is. Szerettem, csak jó élményem van ezzel kapcsolatban, de ettől függetlenül szerintem mindig szükség van minden olyan kezdeményezésre ami feldobja a környezetünket. A graffitik mára elfogadott művészetként is működnek és az elkészült munkák sokkal szebbek, ha engedélyezett keretek között jöhetnek létre, hiszen a művészek nyugodtabban alkothatnak. A FŐTÁV csövei elég izgalmas felületet jelenthetnek a kampányban induló kreatív tehetségeknek.

A nyertes majd igazán büszke lehet, hogy az ő műve díszíti az egyik Újpesti utcát és a profi körülmények között megvalósult kreációja, örömet ad az arra járóknak.

A pályaműveket ezen a linken tudjátok elkészíteni és feltölteni. A szakmai zsűri az 50 legnépszerűbb pályázatból választja ki a győzteseket. A nyertes egy MacBook Air-rel, a 2. és a 3. helyezettek pedig egy 16 GB-os iPhone 5c-vel gazdagohatnak majd. Játssz Te is!

A nyertes pályaművet a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja valósítja meg. (x)

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr66615219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása