Brutálisan őszinte baleset-megelőző kampány Ausztráliából

Brutálisan őszinte baleset-megelőző kampány Ausztráliából

2015. március 24. | Akos Moldvan

tac2.pngAzt az elején leszögezhetjük, hogy a reklámfilm - sőt maga az egész kampány - nem új keletű (sőt... kis túlzással ősrégi), de hátha többen vannak olyanok, akiknek hozzám hasonlóan kimaradt az ausztrál Közúti Balesetmegelőzési Bizottság (TAC - Transport Accident Comission) durva, de annál őszintébb rövidfilmje az életéből.

A "Reconstruction" (rekonstrukció) névre keresztelt videóban egy szerencsétlenül végződött balesetet pörget vissza a helyszínelő rendőr és magyarázza el, mikor, mi történt pontosan és hogyan lehetett volna elkerülni a végzetes ütközést. És tényleg... Sokszor bele sem gondolunk, hogy akár 5 km/h-val lassabb sebesség milyen elképesztő módon változtathatja meg egy-egy veszélyes szituáció végkimenetelét. Az alábbi videót végignézve azt hiszem picit tényleg mindenki elgondolkodik majd azon, hogy biztonsági öv nélkül vagy a telefont nyomogatva, esetleg a megengedettnél nagyobb sebességet választva tényleg biztonságban érezheti-e magát, nem beszélve másokról, akiket ártatlanul keverhet akár halállal végződő balesetbe.

A nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatások 

Készült egy motoros verzió is. Hasonlóan komoly képi és hanghatásokkal.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr167299587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása