Utálom Thaiföldet!

Utálom Thaiföldet!

2014. november 27. | Akos Moldvan

Rendhagyó országimázs filmmel rukkolt elő a thai idegenforgalmi hivatal az ország turizmusának fellendítése érdekében. "I hate thaiföld" azaz "Utálom Thaiföldet" címmel posztoltak egy videót a Youtube-ra egy-két hete, melyben egy brit turista meséli el Thaifölddel kapcsolatos élményeit meglehetősen felpaprikázott állapotban. A film kapásból azzal indít, hogy főhősünk elmeséli: először jár ugyan Thaiföldön, de már most utálja úgy ahogy van. A nyaralása alatt ugyanis ellopták a táskáját, melyben személyes iratai és minden fontosabb dolga benne volt, ráadásul a hatóságokkal és a helyiekkel sem igazán tudott dülőre jutni ez ügyben.

A szerencsétlenségek sorozata azonban szép lassan kezd kikopni a történetből, ahogy hősünk egy gyönyörű helyi lány segítségével elkezdi felfedezni az ország szerethető és szép tulajdonságait is. A segítőkész embereket, a gyönyörű természeti adottságokat, a merőben más, de mégis érdekes kulturális különbségeket.

i-hate-thailand.png

Thaiföld egyre vidámabb és élhetőbb országgá válik a szemében, ráadásul egy ügyes csavarral végül a táskalopásra is sikerül fényt deríteni. "A videó egyetlen célja az volt, hogy ábrázolja a híres thai vendégszeretetet" - mondta Tavatcsaj Arunyik, az idegenforgalmi hatóság vezetője. A videó ötletét olyan pszichológiai kutatásokból vették, amelyek azt bizonyítják, hogy a névtelenül feladott, a megrendelőre nézve semmilyen utalást nem tartalmazó "unbranded" reklámok sokkal sikeresebbek, mint a hagyományos hirdetések.

Egy 5 perces "reklámvideó" a mai rohanó világban soknak tűnhet, de bíztatok mindenkit, hogy nézze végig. A film végére kicsit talán kedvet is kap az ember, hogy kiszakadjon a megszokott, loholó hétköznapokból és eljátsszon a gondolattal: milyen is lehet egy vidám, gondtalan autentikus thaiföldi kiruccanás.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr816938901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása