Zseniális módszer a nyelvtanulásra

Zseniális módszer a nyelvtanulásra

2014. május 10. | Akos Moldvan

cna.pngKreatív és hatékony tanulási módszert dolgozott ki a brazíliai CNA nyelviskola a diákjainak. A tanórák olyannyira a beszédcentrikusságra fókuszálnak, hogy hamisítatlan angol anyanyelvű - idősek otthonában élő - amerikai emberekkel hozzák össze a diákokat videó chat segítségével, akik így sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudják elsajátítani a kifejezéseket és a nyelvtant, illetve a folyamatos beszédet.

Ez a felállás ráadásul az időseknek is kedvez, hiszen amellett, hogy taníthatnak valamit a jövő nemzedékének, még beszélgetőpartnerre is találhatnak és kicsit betekintést nyerhetnek abba, hogyan él, hogyan gondolkodik egy tinédzser a világ másik felén.

A videó rendkívül megható. Egyértelműen érezni, hogy a  liberdade-i nyelviskola diákjai és a chicagói Windsor Park lakói érzelmileg és lelkileg is milyen közel kerülnek egymáshoz egy-egy hosszabb beszélgetés után és hogy a nyelvtanuláson felül mennyi mindent tanulnak egymástól.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr16146614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása