Lehetne rosszabb is

Lehetne rosszabb is

2013. augusztus 29. | Akos Moldvan

 

Látássérültnek lenni nem vidám dolog.

Ezzel a kijelentéssel nem hiszem, hogy bárki vitába szállna. A vizuális ingerek hiánya komoly törés lehet egy ember életében. Ezért is tiszteletreméltó a Norvég Vakok és Gyengénlátók Szövetségének legújabb kisfilmje, hiszen egy komoly témát sikerült kellően ízléses és vicces köntösbe csomagolniuk, amikor a vakvezető kutyák áldásos tevékenységét állították középpontba.

A sérült embereket nem megbántva készítettek egy aranyos reklámfilmet, melynek megtekintése után az ember jó érzéssel és mosollyal az arcán tud elgondolkodni egy kicsit azon, hogy a saját problémái vajon hol helyezkednek el egy látássérült ember sima hétköznapjainak megpróbáltatásai között.

blind.png

A vakok gyakorlatilag rábízzák a saját életüket a négylábúakra, ha az utcán való közlekedésről vagy a napi teendők elvégzéséről van szó. Ezért is hihetetlen, hogy bárkinek 2013-ban még gondot okozhat az, hogy egy látássérült ember egy vakvezető kutyával együtt közlekedik, vásárol a boltban vagy vacsorázik egy étteremben. A szervezet azonban ahelyett, hogy minősítené az ilyen szűklátókörű embereket, inkább másik utat választotta és bemutatja a nézőnek, hogy sokkal rosszabb is lehetne, ha nem csak kutyusokkal közlekednének.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr195483769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása