Bukarest nem Budapest!

Bukarest nem Budapest!

2013. július 23. | Akos Moldvan

Ezúttal a ROM csokoládémárka döntött úgy, hogy rendet tesz sok-sok ember fejében, akik még mindig hajlandóak összekeverni Bukarestet és Budapestet. A probléma igenis valós, borzasztó sokan vannak ugyanis nagyvilágunkban, akik rossz választ adnának a „Mindent vagy semmit” c. műsorban maximum 1000 forintot érő kérdésre. Nem is csoda a sok félreértés, ha még olyan hírességek, mint Michael Jackson vagy Lenny Kravitz is  a budapestieket köszönti a bukaresti koncertjén, ami valljuk be rohadtul ciki dolog.

Az első közterületi plakátokat a kreativ.hu szerezte meg a budapesti McCann Erickson kollégáitól, majd Nir Refuah, a bukaresti iroda kreatívigazgatója mondott még pár fontos információt a – hivatalosan tegnap elindított - kampánnyal kapcsolatban.

01.png

02.png

Az óriásplakátokat kiegészítendő készült egy weboldal és egy Youtube videó is, melyben mindenki számára érthetően és szájbarágó módon magyarázzák el azt, ami mind a két nemzetnek régi szívfájdalma: „Bukarest nem Budapest!".

A videóban látható pl. a tavaly történt óriás baki is, amikor 400 Athletic Bilbao szurkoló csúszott le az Atletico Madrid elleni Európa Liga döntőről, mivel Bukarest helyett tévedésből Budapestre foglaltak jegyet. A hangaláfestéssel illusztrált rövid földrajzóra remélhetőleg sokakban helyre teszi mostantól Románia és Magyarország fővárosainak helyes megnevezését és nem kell többet mérgelődnünk, ha egy turista Bukaresti térképpel a kezében kóvályog a Deák Ferenc téren.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr535419880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása