Pontgyűjtés, de nem a Tescoban

Pontgyűjtés, de nem a Tescoban

2012. január 30. | Akos Moldvan

nike_fuel_band.jpg

iPhone tulajdonosoknak bizonyára nem újdonság, hogy a Nike beépített alkalmazással motiválja az embereket az egészséges életmód és a mozgás, sportolás népszerűsítésére. A Nike+ GPS alkalmazás lehetővé teszi futóknak okostelefonjukon, hogy feljegyezzék az általuk megtett utat, feltérképezzék annak távolságát, rögzítsék az eltelt időt és az elégetett kalória mennyiséget.

A Nike+ azonban új dimenziókba lépett legújabb találmányával a FuelBand-el, egy speciális csuklópánttal, mely a különböző mozgások után ad nekünk egyedileg "NikeFuel" pontokat.

A FuelBand érzékeli az ember által végzett mozdulatokat, ráadásul - mint minden pontgyűjtő játék, alkalmazás - motiválja az embert, hogy még több pontot szerezzen, azaz mozogjon, éljen aktív, sportos életet. A napi mozgás tekintetében kitűzött célt a csuklópánt egy 20 LED-ből álló fénysorral jelzi számunkra, amint a zöld sávba értünk vállon is veregethetjük magunkat, hogy aznap is megvolt a jól eső napi sport mennyiség.

A rendszer egyébként nem túl bonyolult, de hogy mi számít pontnak és mi nem, azt az alábbi videó tökéletesen visszaadja.

 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr263973735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása