A nagyok újra csatáznak

A nagyok újra csatáznak

2012. január 28. | Akos Moldvan

 

2009-re nyúlik vissza a történet, amikor az Audi és a BMW félig viccesen, félig egészséges konkurenciaharcot folytatva elkezdte szapulni egymást különböző reklámokban vagy billboard hirdetéseken.

A blogon is láthattatok ezekből pár fejezetet, elég csak a BMW Jump for Joy kampányára vagy az Audi tréleres reklámjára gondolni.

Van azonban egy klasszikusnak mondható óriásplakát hirdetés Kaliforniában, mely most továbbgyűrűzött (legalábbis az interneten mindenképp). A mostani plakát igazságtartalmának ellenőrzéséhez sajnos Santa Monicába kéne utaznunk, de több külföldi oldal is lehozta a lent látható képet, tehát a célját elérte... beszélnek róla. A 3 éve elindult háború tehát újabb fejezetéhez érkezett és többek örömére vagy épp bánatára, de úgy tűnik ismét az Audi húzta a rövidebbet.

Kezdődött az egész az új A4-es Audi megjelenésével és egy szlogennel: "Te következel BMW"
Amire aztán a 3-as BMW plakátjával és egy "Sakk-matt!" felirattal válaszolt a bajor márka.

Ezt a pofont szerette volna elfeledtetni az Audi legújabb Audi R8-as plakátjával, mely nagyobb, szebb és egy ütőképesebb négykerekűt indít csatába... A témakör maradt a sakk, de a szlogen ezúttal a következő volt: "A gyalogotok nem ellenfél a Királyunknak!"

A BMW nem esett kétségbe, egy mini Zeppelint kötött az Audi óriásplakátjához és egy teljesítményben és harcban jóval ütőképesebb kártyát húzott elő, a Forma-1-es autójukat, amivel úgy gondolják, hogy nem csak a csata, de a háború is véget ér. "GAME OVER"... Áll a léghajón.

Abban nem vagyok biztos, hogy itt a vége a küzdelemnek, de amíg ilyen marketing eszközöket vetnek be egymás ellen a vállalatok és szórakoztatják vele a népet saját maguk (és a másik) népszerűsítése mellett, addig sok baj nincs.

 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr673952441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása