Csodálatos meglepetés egy hallássérült fiúnak a Samsungtól

Csodálatos meglepetés egy hallássérült fiúnak a Samsungtól

2015. március 10. | Akos Moldvan

Nagy kedvencem volt tavaly a kanadai SIGNS étterem bemutatkozó videója, melyben a vendégek az étlapokon található "jelnyelv gyorstalpaló" segítségével adhatták le rendelésüket a hallássérült pincéreknekAzon kívül, hogy a hallássérült emberek teljes értékű munkát tudtak vállalni egy étteremben, a vendégek is ismerkedhettek picit a jelbeszéddel megkönnyítve ezzel a kommunikációt a jövőben bárkivel, aki hasonló problémával küzd.

samsung-muharrem2.png

Hasonló logika mentén építette fel a Samsung is legújabb promó videóját, melyben a hallássérültek számára létrehozott videós ügyfélszolgálatukat reklámozták, igencsak rendhagyó módon. Az Isztambulban játszódó rövidfilm főszereplője Muharrem, aki szintén hallássérült. Nővérével (aki természetesen be volt avatva a buliba) egy átlagos napra indultak, ám nem kellett sok időnek eltelnie, hogy meglepetések sora várja őket. Aznap ugyanis az utca embere, a pékségben dolgozók, a taxis, de még a zöldségesnél vásárlók is jelbeszéddel kommunikáltak Muharremmel. A videó végén pedig egy interakítv képernyőn a Samsung munkatársa személyesen szólítja meg és magyarázza el neki, hogy mi is történik valójában.

Az akcióra 1 hónapig készültek a készítők, Muharrem reakcióját elnézve pedig bőven bőven megérte a belefektetett munkát. 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr377257507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása