Muszlim vagyok, bízol bennem?

Muszlim vagyok, bízol bennem?

2015. február 17. | Akos Moldvan

A közelmúltban történtek igencsak megingatták sok ember bizalmát a muszlim emberekkel és az iszlámmal kapcsolatban, pedig sokszor sokféleképpen próbálják bizonyítani, hogy attól még nem muszlim egy terrorista, hogy az Iszlámra hivatkozva követ el bűncselekményt. A terrorista az terrorista, a terroristának a terror a vallása. A muszlimok ugyanúgy ellenzik és el is ítélik a legmagasabb szinten az ilyen cselekedeteket, mint bárki más.

blind-trust-project.png

Ennek apropóján kezdett rendhagyó szociális kísérletbe Assma Galuta, egy 24 éves kanadai muszlim lány. Toronto egyik forgalmas bevásárlóközpontja elé egy szintén muszlim férfi, Mustafa Mawla állt ki tárt karokkal, bekötött szemmel és két táblával, melyekre a következőket írták fel:

Muszlim vagyok. Terroristának bélyegeztek.

Bízom benned. Te is bízol bennem?

Ölelj meg.

A „Blind Trust Project” névre keresztelt kísérlet szerencsére nem vallott kudarcot és az emberek bizonyították, hogy egy-egy drámai vérengzés, merénylet alapján nem lehet minden másik embert elítélni a vallása (vagy akár a származása, bőrszíne) miatt.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr817182525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása