Félelmetes! Ez a termékelhelyezés jövője

Félelmetes! Ez a termékelhelyezés jövője

2014. október 02. | Akos Moldvan

mirriad.pngA termékelhelyezés, mint jelenség gondolom senkinek sem új keletű dolog. Manapság meg főleg, amikor képtelenség egy műsort, de még egy időjárás jelentést is megnézni a tv-ben anélkül, hogy valamilyen márka vagy termék meg ne jelenjen a képernyő valamely részén.

Csak, hogy legyen némi fogalmunk a számokról: 2013 első negyedévében az RTL Klub és a TV2 műsoraiban közel ötezer márka fordult meg.

Néha egy üdítőital figyel be, néha egy szponzorpóló. Észre sem vesszük, hogy kedvenc magyar sorozatunk egyre többször billen át egyfajta szponzorált Top Shoppá. Persze van még mit tanulni, főleg ha eszembe jut, hogy Thaiföldön mennyire finoman és érzékien művelik a "product placement" műfaját:

262482_256252467725770_5457320_n.jpg

De ne feledjük Bartha Zsolt (alias Rékasi Károly) esetét sem a Barátok köztben, aki leleményes magyar ember módjára különböző aloe verás termékeket dugdosott a Rózsa presszó raktárának polcaira a kamu céglogókkal ellátott sörök és konzervek közé.

Viszont, ami durva, hogy az előző két példa kutyafüle ahhoz képest, amit az Egyesült Államokból induló Mirriad fog elindítani (a partnerek számát és nagyságát tekintve pedig erőteljesen fel is futtatni). A digitálisan testre szabott termékelhelyezés segítségével ugyanis olyan terméket raknak be bármilyen videóanyagba, amilyet csak akarnak. Innentől pedig csak egy lépés az, hogy földrajzilag vagy életkor alapján (de tulajdonképp bármilyen szűrőfeltétel alapján) más és más termékek jelenjenek meg ugyanabban(!) a videóban, sorozatban különböző embereknek.

Még szebb lesz, ha ugyanez megvalósul élő adásoknál és én, aki Coca-Colát iszik (természetesen nem iszom, hiszen egészségtelen) Coca-Colás plakátot látok majd a Fókusz Pluszban, a szomszédom pedig Pepsit, hiszen ő arra esküszik.

Nézzétek meg a videót és minden kitisztul. Komolyság a köbön.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr966752857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása