Egymillió like, cicás videók nélkül!

Egymillió like, cicás videók nélkül!

2014. szeptember 15. | Akos Moldvan

A Facebook - és egyéb közösségi oldalak - megjelenésével merőben átalakultak az internetezési szokásaink, erre az átalakulásra pedig a cégek és márkák is reagáltak azzal, hogy láthatóvá tették magukat a social media oldalakon. Így sikerült eljutnunk oda, hogy a saját és ismerőseink életének történései mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a különböző márkaoldalak által előállított tartalmak a hírfalunkon. (Mégiscsak ebből van pénze Zuckerbergéknek, nem a görögországi nyaralásunk fényképeiből).

A hasznos tartalmakkal és az ügyesen menedzselt márkaoldalakkal alapból amúgy semmi baj nincs, sőt. Legtöbbször sokkal gyorsabban és közvetlenebbül tudnak kommunikálni az emberekkel/ügyfelekkel/vásárlókkal, így - ha nem is ingyen, de - igen sok követőhöz el tudják juttatni a mondanivalójukat. A gond csak annyi, hogy sokszor kevés a hasznos tartalom a hírfalon, mert azzal sokkal nehezebb tömegekhez eljutni.

A tapasztalat azt mutatja ugyanis, hogy igazán sok rajongót 3 módon lehet könnyen összekanalazni:

  1. Hülyeség és a celebek:
    Bár két külön témának tűnik, nagyon gyakran egymás szinonimái. A poénos képek, marhaságok, celeb történések - Puzsér szavaival élve "a senkik futtatása" - mindig is működő dolog volt. Emiatt van az, hogy nagyon sok "üzleti Facebook oldal" posztjainak 90%-a vicces képekből áll össze.

  2. Click-baiting:
    A klikkvadász oldalak elképesztő sikerére nincs magyarázat. (Vagyis van, az emberi kíváncsiság, na de akkor is.... Hihetetlen). Nem telik el úgy nap, hogy a hírfalamon ne lenne egy "Sosem fogod elhinni mit talált egy kislány a plüssmackója hasában, de ami ezután jött, arra nincsenek szavak" vagy egy "Krétával rajzolt ez a kisfiú valamit a földre, de ami ezután történt, az mindenkit megdöbbentett!" típusú cikk megosztva, lájkolva vagy kommentelve. (Ha minden igaz egyébként a Facebook a közeljövőben szeretné kiszorítani a click-baiting oldalakat a hírfalról)

  3. Cicák:
    Amióta internet létezik, kis túlzással azóta élik virágkorukat a macskás gif-ek, videók és képek. Elképesztő (és talán még valamennyire el is fogadható) a négylábú házikedvencek sikere. Néha szemetek, néha szerencsétlenek, néha aranyosak, de nagy "lájk-gyártók" az tuti.

audi-kitten-02.png

Utóbbival tisztában van az Audi Italia is, aki talán épp emiatt olyan büszke arra, hogy a napokban elérték az egymillió követőt a Facebookon, s mindezt persze úgy, hogy egyetlen egy darab cicás videót sem kellett hozzá megosztaniuk. Valóban nagy szó amúgy ennyi követőre szert tenni a fenti módszerek nélkül, persze olyan márkák amiket az ember szeret vagy épp birtokol előnyben vannak, de ettől még nem kicsinyíthetjük le az érdemüket. Szép volt Audi.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr626699343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása