Egy igazán különleges étterem

Egy igazán különleges étterem

2014. augusztus 07. | Akos Moldvan

SIGNS, azaz „Jelek” néven nyitott meg Kanadában nemrég egy - a világon egyedülálló - étterem. Az utcáról betekintve semmi különlegeset nem vesz észre az ember, egy ízlésesen berendezett, kellemes hangulatú és atmoszférájú vendéglátóipari egység köszön vissza, vidám és mosolygós felszolgálókkal. Ami azonban egyedülállóvá teszi a Signs-t, hogy minden pincér hallássérült, így egytől-egyig jelbeszéddel kommunikálnak a vendégekkel.

signs.pngA rendelés megkönnyítése érdekében az étteremben speciális étlapok vannak, így az összes étel mellé odarajzolták, hogy milyen jelbeszéddel tudják az adott fogást megrendelni a pincérektől.

Az ötlet több, mint szuper! Azon kívül, hogy a hallássérült emberek teljes értékű munkát tudnak vállalni egy étteremben, a vendégek is ismerkedhetnek picit a jelbeszéddel megkönnyítve ezzel a kommunikációt a jövőben bárkivel, aki hasonló problémával küzd.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr816581109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása