A szemed az úton legyen!

A szemed az úton legyen!

2014. június 11. | Akos Moldvan

Talán senkinek sem kell különösebben magyarázni, hogy moziban és autóvezetés közben miért nem nyomkodjuk a telefonunkat. Utóbbival ráadásul annyi pici bökkenő is van, hogy lehet többet soha a büdös életbe nem nyomkodjuk majd a telefonunkat.

A „Don’t text and drive” (magyarul nagyjából „Ne SMS-ezz vezetés közben") szlogennel ellátott kreatívval szinte már minden nagyobb autógyártó előrukkolt az elmúlt években. Ezek többsége helyet is kapott blogunkon vagy Facebook oldalunkon, hiszen legtöbbször tényleg eszméletlenül kreatív és figyelemfelkeltő megoldásokat szállítottak a gyártók.

vw-eyes-on-the-road.png

A Volkswagen azonban még ennél is továbbment és véleményem szerint az egyik - ha nem a legjobb - megoldást találták ki. Lehet, hogy elsőre durvának tűnik az eszköz, de úgy tűnik, ha valóban hatékony akar lenni valaki, nem finomkodhat.

A történet egy moziteremben játszódik, ahol a film előtti előzetesek mellé egy balesetmegelőzési reklám is bekerült. Főhősünk percekig halad egy kihalt úton az autójával, amikor is pittyen az SMS jelző hang a telefonján. Illetve nem csak neki, hanem a moziteremben ülő nézők mindegyikének. (Ezt egy "Location Based Messaging" névre keresztelt marketing megoldással érik el, melynek lényege, hogy az "ügyfeleknek" egy bizonyos területen belül célzott marketing üzeneteket lehet küldeni SMS formájában a telefonjukra).

Amikor a nézők kellőképpen lefoglalják magukat az üzenet bogarászásával, főhősünk egyenesen telibe talál egy útmenti fát, ahogyan kell. A moziban döbbenet és csend, amit nem is csodálok, valóban sokkoló belegondolni, hogy sok esetben ennyin múlik egy élet.

Azt, hogy a mozinézők be voltak-e avatva vagy sem, nem tudom… De az 10 milliós Youtube nézettség arra enged következtetni, hogy ettől függetlenül működik a rövidfilm, amit a VW összehozott.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr456295784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása