A reklám, amitől átértékeled a problémáidat

A reklám, amitől átértékeled a problémáidat

2014. február 07. | Akos Moldvan

 

Pár napja kihirdettük a Super Bowl alatt leadott reklámok TOP 5-ös listáját, a Microsoft alkotása viszont valamilyen érthetetlen okból kimaradt mind a listából, mind a Super Bowl előtti reklámbeharangozókból. Mindenki a Budweiser kutyuskájáról beszélt, akit elválaszthatatlan barátság kötött egy lóhoz, vagy Arnold Schwarzeneggerről, aki sportfelszerelésben és ping-pong ütővel a kezében várta Ian-t, hogy egy One Republic koncert előtt lenyomjanak egy meccset.

Pedig ha valami igazán szót érdemel, az a Microsoft "Empowering" néven futó új reklámfilmje, mely lenyűgöző és inspiráló egyben! A rövidfilm ráébreszt minket arra, hogy a technológia rohamos fejlődése nem csak a nap mint nap használt dolgaink esetében jelenthet segítséget és könnyebbséget... Sőt.

microsoft-empowering.png

Persze tök szuper, hogy az okostelefonunkkal szinte már bárhol és bármit megtehetünk, hogy Facebookon azonnal megoszthatjuk a barátainkkal örömünket vagy bánatunkat, hogy olyan operációs rendszereket, keresőmotorokat, irodai csomagokat biztosítanak nekünk az óriásvállalatok, amik nélkül a hétköznapok manapság már elképzelhetetlenek lennének. Abba azonban ritkábban gondol bele az ember, hogy a háttérben milyen egyéb fejlesztések zajlanak, akár az orvostudományban, akár az oktatásban, akár a mindennapi élet egyéb területein, amiknek köszönhetően más az életét, a boldogságát, a reményét kapja vissza. (Az egyik legszebb jelenet például a 46. másodperctől az, amikor Sarah Churman (aki sajnálatos módon süketként született) egy implantátum segítségével végre életében először hallhatta a gyermekei hangját.)

A kampány arca Steve Gleason, aki profi NFL játékos volt, amíg el nem érte az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű betegség 2011-ben, ami az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával jár. A rövidfilmben megjelennek a különböző termékek (Surface, Tobii, Kinect, Skype, Paint), de mégsem ezeket veszi észre az ember, hanem a sokkal komolyabb és elgondolkodtatóbb történetetet, ami az egész mögött van. Amitől egy picit mindenki átértékelheti a saját problémáit.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr405803333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása