A tisztulás éve

A tisztulás éve

2012. január 12. | Akos Moldvan

 

A nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorításával január 1-jétől tilos a dohányzás közforgalmú intézményekben, így a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében.

A nem dohányzók azt hiszem egyöntetűen örülnek a döntésnek, a dohányosok pedig nem nagyon tehetnek mást, minthogy elfogadják a szabályokat és megpróbálnak együtt élni ezzel az új helyzettel.

Remek alkalom lehet azonban az új jogszabály arra, hogy akiben benne van az elhatározás, most végleg letegye a cigarettát. Akár ezen apropóból is készülhetett volna a németországi AOK Egészségügyi Biztosító új reklámkampánya, melyben egy naptár látható.

A Serviceplan reklámügynökség által megalkotott tipográfia egy dohányos ember tüdejét ábrázolja nem is akármilyen módon. Egy innovatív lézeres technológia segítségével a 12 egymásra rakott lapon kivágott részek találhatóak. Így a januárban a még "12 rétegnyi káros anyagot tartalmazó" tüdő decemberre teljes mértékben fellélegzik, ezzel imitálva a dohányzásról való leszokás pozitív hatását.

 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr763538809

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dohányzásellenes törvény 2012.01.12. 16:27:10

> 2012. január 1-től tilos a dohányzás a kocsmákban, éttermekben és lényegében minden zárt közforgalmú helyen, bár a hatóságok 3 hónapig még nem büntetnek a szabály megsértése miatt. Két nappal a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorításána...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása