Egy liter fény csodákra képes

Egy liter fény csodákra képes

2011. október 20. | Akos Moldvan

Megható történet következik a Fülöp-szigetekről. A szigetvilág fővárosának, Manilának a szegény negyedében több száz olyan otthon található, melybe nincs bevezetve az elektromos áram. Ennek apropójából vágott bele Illac Diaz és az ő alapítványa (MyShelter Foundation) az "A Liter of Light" akcióba.

Műanyag flakonok és víz segítségével a sötét otthonokba természetes fényt és ezzel valamivel élhetőbb környezetet tudnak varázsolni. Ezzel az egyszerű technológiával egy 60 W-nak megfelelő villanykörte hatásfokát lehet elérni, ráadásul a nagyjából egy óráig tartó "telepítési folyamat" után hozzávetőlegesen öt évig használható ez az ügyes kis találmány.

2012-re át akarják lépni az egymillió darab telepített mesterséges fényforrást, ami nagyon nemes cél.

 

 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr573316694

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Napfényt az otthonunkba 2011.10.22. 08:13:17

Az innovatív megoldásokra sokkal nagyobb szükség van az olyan helyeken, ahol a szegénység és a kilátástalanság emészti nap, mint nap az emberek lelkét.Ilyen ez a Thaiföldi nyomornegyed is, ahol a lemezből és fából épült bódéváros ablaktalan helységeibe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása