Facebookkal a drogok ellen

Facebookkal a drogok ellen

2012. január 07. | Akos Moldvan

A Facebookon nem rég publikusan is megjelent a Timeline funkció. Egyelőre mi magyarok kézzel tudunk átváltani rá, sőt még türelmi időt is kapunk amíg beállítjuk magunknak olyanra amilyenre szeretnénk és csak utána lesz mindenki számára elérhető az adatlapunk ebben a formában.

Szerintünk nagyon jó koncepció, aki csak teheti álljon át. (Főleg azért, mert nemsokára automatikusan átszabják mindenkinek az adatlapját ilyenre. Timeline-ra itt tudtok váltani: https://www.facebook.com/about/timeline)

A Timeline megjelénése után nem sokkal azonban - ahogy az várható is volt - elkezdtek szaporodni a kreatívabbnál kreatívabb, viccesebbnél viccesebb adatlapok, profilképpel összekötött nagyméretű, úgynevezett "cover" képek.

És bár a Facebook oldalaknak még nincs Timeline-szerű adatlapjuk ez nem hátráltatta a McCann Digital reklámügynökséget abban, hogy az Izraelli Drogellenes Hatóság (IADA) legújabb kampányát - az elsők között - erre a felületre átültetve alkossa meg.

Az ötlet több, mint zseniális! Egy fiktív profilt hoztak létre Adam Barak néven, melyet a Batman filmeken szocializálódott kreatív kolléga a "Kétarc" karakterére mintázott. A profil bal oldala teljes "szélességében" a drogfogyasztó életvitelt és annak következményeit mutatja be, a jobb oldal pedig a tiszta életet ábrázolja ugyanazokban az időpontokban, ugyanazon eseményeken.

A profilt az alábbi címen érhetitek el: https://www.facebook.com/Antidrugstimeline

 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr643525933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása