Első világháborús igaz történet a Sainsbury's karácsonyi reklámjában

Első világháborús igaz történet a Sainsbury's karácsonyi reklámjában

2014. november 14. | Akos Moldvan

sainsburys-xmas-2014.pngMéltó ellenfelére talált a John Lewis áruházlánc idei reklámfilmje a Sainsbury's személyében, akik egészen rendhagyó módon nyúltak a karácsony témaköréhez. A történet 1914. decemberében játszódik, az első világháború idején, amikor is a brit, francia és német csapatok százezer számra ölték le egymást a harcok során.

Kevesen tudják azonban, hogy a sok borzalom és értelmetlen öldöklés mellett ezek a katonák (akik csak parancsot teljesítettek) 1914. december 25-én - egy nap erejéig ugyan, de - elhagyták a lövészárkokat, hogy apró ajándékokkal lepjék meg egymást, beszélgessenek, játszanak egy barátságos futball mérkőzést és arra a 24 órára teljesen elfelejtsék a háború szőrnyűségeit.

Az első világháború 100. évfordulója alkalmából ezt a napot és az ezen a napon történt felemelő pillanatokat hozta el a Sainsbury's idén, mely - tudatában annak, hogy valós történések alapján lett rekonstruálva - valóban nagyon megható és megindító. A „karácsonyi fegyverszünet” a háborúk történetében a lovagiasság és a humanitás egyik utolsó szép példája volt.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr626895257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása