Elképesztő szivatás az év videójátékának vírusvideójában!

Elképesztő szivatás az év videójátékának vírusvideójában!

2014. május 22. | Akos Moldvan

watchdogs1.pngHosszas várakozás után az utóbbi idők egyik legjobban várt videójátéka, a Watch Dogs május 27-én végre ténylegesen a boltok pocaira kerül. Az Ubisoft gondozásában kiadott játék körül óriási a hype már hónapok óta, de a játékfejlesztő cég nem elégedett meg ennyivel és az egészet megfejelte egy brilliáns "prankvertisinggal". (A prankvertising az elmúlt években egyre többször alkalmazott reklámműfaj, mely a sokak által kedvelt gerillamarketing egyik különleges válfaja. Alapja a gyanútlan áldozatok átverése, megijesztése, akár halálra rémisztése, miközben nekik fogalmuk sincs arról, hogy éppen egy kampány részeseivé válnak.

Akit maga a videójáték témaköre hidegen hagy, annak is érdemes tovább olvasnia és megnéznie az alábbi alkotást, mert ilyen vírusvideót tényleg nem mindennap lát az ember!

watchdogs2.png

A játékról röviden annyit érdemes tudni, hogy a jelenleg egyik legnépszerűbb videójáték, a GTA V méltó ellenfelének ígérkezik. A jövőben játszódik Chicago városában, ahol az internet már ténylegesen mindent és mindenkit összeköt, így az egyik - egészen reális - félelmünk elevenedhet meg a játékban, konkrétan az, hogy bármi és bármikor meghekkelhető. A főhős Pierce ügynök, akinek egy telefonméretű EMP van a tulajdonában, minden számítógépes, elektronikus dolgot tud manipulálni, hackelni és természetesen a telefonokat is le tudja hallgatni.

Ezt a világot próbálta meg a valóságba átemelni a BETC Paris reklámügynökség az alábbi videóban. A gyanútlan áldozatok egy mobiltelefon szervizbe térnek be, ahol éppen aktuális telefon problémájuk javítása mellé egy egészen elképesztő lehetőséget is kapnak a kezükbe egy okostelefon alkalmazás segítségével. Az applikációval ugyanis mindent irányítani lehet! A bolt világításától kezdve, a közvilágításon át, az autók zárján keresztül az ATM automatákig. A vásárlók szinte el sem hiszik amit látnak és annyira megtetszik nekik az egész, hogy a végén már a közlekedési lámpákat hekkelik nagy izgalommal. Ennek persze szinte egyenes következménye egy jó nagy baleset, majd egy kis csetepaté a rendőrökkel. Hogy egy ilyen slamasztikából van-e kiút? Alapból nem tudom, de egy reklámkampányban biztosan. :)

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr796194503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása