Aratott a buta halálokról szóló dalocska Cannes-ban

Aratott a buta halálokról szóló dalocska Cannes-ban

2013. június 18. | Akos Moldvan

 

dumb.png A Cannes Lions reklámfesztiválra idén rekord számú nevezés érkezett, 92 országból több mint 35 ezer munkát neveztek, tegnap pedig négy kategóriában már ki is osztották a díjakat a legjobbaknak. A Melbourne-i Metro Trains közlekedési vállalat balesetegelőzési reklámja egyből kettő nagydíjat is bezsebelt az értelmetlen, butuska halálokról szóló fülbemászó dalocskájával, a "Dumb Ways To Die"-al. A McCann Melbourne által készített cuki rajzfilm a pr- és a dm-kategóriákban nyerte el a Grand Prix-t. (Előbbibe 1296, utóbbiba 2578 nevezés érkezett).

Dumb-Ways-To-Die-01

Dumb-Ways-To-Die-02

A kampány célja az értelmetlen metróbalesetek számának csökkentése volt, amit a McCann egy kicsit morbid, de annál cukibb dalocskával és néhány aranyos rajzfilmfigurával kívánt megoldani a szokásos sokkoló reklámok helyett.

Az animációkkal kísért dalocska azóta nem csak Ausztrália, de a világ zenetörténetébe is beírta magát fülbemászó dallamával, miközben persze roppant hasznos tanácsokkal látja el a nézőt, hogy hogyan lehet beleszaladni egy-egy Darwin-díjas halálesetbe.

Dumb-Ways-To-Die-03

A videót a megjelenése óta 50 millióan nézték meg, ami azt hiszem kellőképpen igazolja a Cannes Lions-on való remek helyezést is.

További GIF-ek mókás halálokról: http://dumbwaystodie.tumblr.com/

A többi kategória díjazottjai a tegnapi napon:

A promo kategória győztese:
Ügynökség: Ogilvy Brasil (Brazília)
Ügyfél: Sport Club Recife
Nyertes pályázat: Immortal Fans

A kreatívhatékonysági kategória győztese:
Ügynökség: Wieden+Kennedy (Amszterdam, Hollandia)
Ügyfél: Heineken
Nyertes pályázat: Heineken Legendary Journey: Justifying a Premium the World Over

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr205367792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása