Látnoki képesség mesterfokon

Látnoki képesség mesterfokon

2012. szeptember 28. | Akos Moldvan

safe_internet.png A Budapest Tv létezése óta nehéz bármit is elhinni a jóslásról, jövőbelátásról... nem beszélve a távgyógyításról. És bár a csatorna megszűnt ugyan, Belgiumban még ennél is szerencsésebbek az emberek, mert soha nem is lehetett fogni a Budapest Tv-t. Talán egy kicsit ennek is köszönhető, hogy a Duval Guillaume reklámügynökség meglépte és zseniálisan össze is hozta az alábbi kis történetet a "Safe Internet Banking" névre hallgató reklámkampány keretében, melyet a belga pénzügyi szektor föderációja, a Febelfin hozott létre.

A főszereplő Dave egy extrém képességekkel megáldott látnok, aki az "alap magánéleti dolgok" mellett különböző pénzügyi információkat is képes egy-egy emberről elmondani, ha azok vele szemben ülnek és elég beleéléssel néznek a gömbbe. (Visszavonom, még gömb sincs...)

Ki hova járt iskolába, milyen tetoválása van, milyen motorkerékpárja van, hogy hívják a legjobb barátját... és aztán a komolyabb dolgok, mint bankkártyaszám meg hogy mire költöttek például az elmúlt hónapban... mind-mind kiderül szépen a Dave-vel való együttlét során.

Persze egy jó trükk mögött mindig van egy másik, amiről a halandó ember sosem tud, emiatt is élvezi a műsort... jelen esetben ez nem más, mint a fal mögött ülő maszkos hacker csapat, akik épp a virtuális szupersztráda bugyraiból halásszák ki a létező összes információt az aktuális interjúalanyról. Ők meg csak pilláznak nagyokat, hogy jézusom ezt is, meg azt is kiderítették, de hogyan?

A válasz pedig rém egyszerű... Az internettől nem kell félni, csak meg kell tanulni használni. Ahogy a Facebookkal kapcsolatban is rengeteg cikket talál az ember, hogy milyen fontos a megfelelő adatvédelmi beállítás rajta, úgy egy online rendelés, utalás során sem árt kellően körültekinteni. Attól, hogy már az iPhone 7-est sorsolja egy oldal két hét múlva még nem muszáj minden információt megadnunk magunkról, hogy mi nyerjük meg azt.

A kampány mindenesetre ügyes húzás volt, ha más nem, a benne szereplő emberek biztos tanulnak valamit belőle.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr824807680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása