SMS vezetés közben

SMS vezetés közben

2012. május 02. | Akos Moldvan

ryd_texting.jpg

A szabályokat és a tiltott dolgokat az ember a természetéből adódóan olykor-olykor szereti áthágni. Nincs ez másképp a mobiltelefon használatával sem vezetés közben. Bár hazánk döntéshozói lassan nem tudják kimondani az összeget sem, amit egy sárgán áthajtásért (!) kaphatunk annyi nulla van mögötte, egy belga non-profit szervezet úgy döntött másképp próbálja jobb belátásra bírni a sofőröket. A statisztikák szerint jó néhány baleset a mobiltelefon használat miatt következik be az utakon, legtöbbjük pedig bőven megelőzhető lenne ha az illető csak egyfelé figyelne. A Belgiumban működő "Felelősségteljes Fiatal Vezetők" egyesülete mókás úton kívánta ezt érzékeltetni a tanulóvezetőkkel. A brüsszeli Publicis reklámügynökséggel karöltve bekamerázták a tanulóautókat és megnézték a reakciókat, mikor az oktató elregéli a jogosítványra áhítozó nebulóknak, hogy bizony egy új rendelet szerint a vezetés közbeni SMS írás is a vizsga része lesz.

Szerencsére hamar kiderül számukra, hogy a kormánykerék tekerés közbeni pötyögés rossz ötlet, ahogyan az is az lenne, ha bevezetnék vizsgafeltételnek.

 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr814483466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása