A 2014-es Super Bowl öt legjobb reklámja

A 2014-es Super Bowl öt legjobb reklámja

2014. február 03. | Akos Moldvan

 

Az alábbi TOP 5-ös lista a CreativeAds bloggerének és szűk baráti körének szubjektív véleményén alapszik, így könnyen előfordulhat, hogy olyan alkotások is belekerültek (vagy épp kimaradtak belőle), amikkel néhányan nem teljesen értenek majd egyet. Célja a szórakoztatáson kívül annyi, hogy ha netán valaki lecsúszott volna az elmúlt hetek őrületes reklámdömpingjéről - amit a világ legnézettebb sporteseménye generált - akkor most pótolhatja a számunkra legkedvesebb kreatívok megtekintésével.

top5-super-bowl.png

 

5. hely: Bud Light - "Ian Up For Whatever Film"

Ötödik helyen a Bud Light sokat szekált kampánya, amelyben kicsit túlhúztak, túl tökéletesítettek mindent és ennek következtében picit hiteltelen is lett az "elvileg nem beavatott" szereplő. Ennek ellenére magát a sztorit ügyesen megkreálták (bővebben egy korábbi cikkünkben olvashattok róla), Arnold tetőtől-talpig Björn Borgban fergeteges, a láma a liftben plusz 2 pont és ha eljátszunk még a gondolattal is, hogy mekkora buli lett volna, ha mindez velünk történik, akkor simán jár az ötödik hely a Bud Light-nak.

 

4. hely: Budweiser - "Puppy Love"

Kevesen tudják, hogy a Budweiser a tavalyi kampányát folytatta idén, legalábbis ami a helyszínt (lovarda) és a szereplőket (Don Jeanes, a lovász) illeti. A tavalyi videó se volt semmi, de idén még biztosabbra ment a sörmárka. Az idei sztorit belemártották egy jó vastag cukormázba, aztán leöntötték csokoládékrémmel és a tetejére nyomtak egy kis tejszínhabot is, hogy garantáltan könnyes szemmel egye meg a hot-dogot a félidőben minden néző (de főleg a csajok). A menhelyről elszökött cukorfalat kiskutya és a mindennapjait a lovardában töltő patás elszakíthatatlan barátsága végül hozott is nekik egy szerény 38 milliós nézettséget a Youtube-on és egy csodálatos negyedik helyet itt a blogon. Nekem kicsit sok a reklám, de a számok és a CreativeAds zsűrijének lánytagjai nem hazudnak. :)

 

3. hely: Kia - "K900: The Truth"

Az autóreklámok alapból kiemelten vannak kezelve a blogon (elég csak a számukat megnézni), de a Kia ügyesen szállt be a Super Bowl-on vetített rövidfilmek csatájába is. A harmadik helyet két okból kapták meg tőlünk. Egyrészt elképesztően gyönyörűre sikerült az új K900-as típus, aminek köszönhetően szépen lassan az európai és amerikai emberek többségének is hevesebben ver majd a szíve, ha meglát egy Kiát (régen azért ez eléggé abszurd dolognak tűnt). Másrészt kellően jópofa és egyben elmebeteg, ahogyan a Mátrix jeleneteit összegyúrták a luxus szedán felszereltségének felsorolásával, majd mindezt megfejelték azzal, hogy Morpheus a hátsóülésen eltolja a Nessun dorma-t totális katarzist okozva ezzel a nézőnek.

 

2. hely: Volkswagen - "Wings"

A Volkswagen két rövidfilmmel is készült az eseményre. Az elsőbe beletoltak mindent, ami valaha a reklámok történetében működött, a másodikban pedig autóik megbízhatóságára fektették a hangsúlyt. A sajátos VW humort mindkettőbe belecsempészték persze, de az ezüst érmet utóbbival szerezték meg nálunk.

A videóban egy izgatott apukát láthatunk, aki 99.999 mérföld megtétele után tágra nyílt szemekkel figyeli a számláló átfordulását. Ezt a különleges eseményt egyedül lánya nem tudja kellőképpen értékelni, így a családfő egészen extrém magyarázattal áll elő, hogy kislánya is megértse a történelmi jelentőségű esemény fontosságát. A tinédzser persze viccet csinál az egészből és rákontrázik a 100.000-es szenzációra...

 

1. hely: Axe - "Make Love, Not War"

Az AXE reklámkampányáról már írtunk korábban itt. A márka azért kapta meg a dobogó legfelső fokát tőlünk, mert ügyesen vezette át az eddigi (már-már védjeggyé, de egyben sablonossá is vált, "használj Axe-ot és lábaid előtt hever minden jó nő") történeteit egy olyan - komolyabb üzenetet hordozó - kampányba, mely a béke és a szeretet fontosságára hívja fel a figyelmet. Ha mindenki csak a közvetlen környezetében tesz valamit egy jobb világért, már azzal hatalmas változást érhetünk el.

Szép terv. Támogatjuk! :)

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr945797069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása