A FŐTÁV milliárdjaival végül mi spórolhatunk (x)

A FŐTÁV milliárdjaival végül mi spórolhatunk (x)

2015. december 14. | Akos Moldvan

Háromfordulós játékra hívja a vállalkozó kedvűeket a FŐTÁV. Ha mindhárom kérdésre helyesen válaszolsz, akár 200 ezer forintos ajándékot is a fa alá tehetsz! 

A hatékony távhő kulcsa az olcsó hő. A FŐTÁV az elmúlt években több milliárdot költött arra, hogy olcsó, minőségi távhőszolgáltatást nyújthasson, miközben a környezetvédelmi szempontokat is fokozottan érvényesíti.

A vállalat 2009 óta például több mint négy milliárd forintos beruházással újította meg 134 hőközpontját, csaknem 6000 méternyi távvezetékét, és számos, a távhőrendszerben meghatározó szerkezetét. A fejlesztések során a régi, elavult berendezések helyett újakat és olcsóbban fenntarthatóakat építettek be, amelyek korszerűek és jóval energiahatékonyabbak, így általuk a vállalat és a felhasználók is jelentős költségeket takarítanak meg. Hasonlóan összetett haszna van annak is, hogy komoly beruházással mintegy 50 százalékkal megnövekedett a főváros hulladékhasznosítójában termelt hő mennyisége, így idén már jóval olcsóbb hő került az észak-pesti és az újpalotai távhő rendszerbe.

fotav-pr-3.JPG

A következő jelentős lépés az lehet, amikor összekapcsolják a dél-budapesti rendszereket. A 2017-re megvalósuló gigaberuházás Magyarország első energetikai nagyprojektje lenne, beruházási költsége több mint 13 milliárd forint. A lakótelepeket összekötő vezetékek kiépítésével létrejönne egy egységes dél-budapesti hálózat, amely – a bécsi körvezetékhez hasonlóan – megteremtheti a verseny lehetőségét a hőtermelő erőművek között, hatékonyabbá, fenntarthatóbbá és gazdaságosabbá tenné a fővárosi lakásokban a távhőszolgáltatást. Ez a projekt minden távfűtéses lakást pozitívan érintene a FŐTÁV rendszerében, hiszen a hődíjak további csökkentését eredményezné.

A FŐTÁV-val tehát mindenki csak nyerhet. Ez azonban most különösen igaz, hiszen a vállalat az adventi időszakban egy háromfordulós játékra hívja vállalkozó kedvűeket, hogy teszteljék távfűtési ismereteiket. Hetente egy-egy újabb kérdés jelenik meg a Blikk-ben és a FŐTÁV Facebook oldalán. Aki mindháromra helyesen válaszol, akár egy 200 ezer forintos ajándékot is a fa alá tehet. Szóval most tényleg megéri a FŐTÁV-ot választani!

A Főtáv Zrt. a CreativeAds Blog hirdető partnere .

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr688155340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása