Vennél olcsó pólót, ha tudnád hogy készül?

Vennél olcsó pólót, ha tudnád hogy készül?

2015. április 28. | Akos Moldvan

A nagy "plázázás" és shoppingolás közben sokszor elfelejti az ember, hogy egy-egy ruhadarabnak mennyi is a valódi értéke illetve, hogy kik és vajon milyen körülmények között készíthették azt. A ruhagyárak ugyanis nagyon sok esetben a világ elmaradottabb részein fillérekért varratják a legújabb, legmenőbb pólókat, gatyákat, ruhákat, hogy aztán sokszoros haszonnal továbbadjanak rajtuk a fejlett országok piacain.

Április 24-én, a Divatforradalom napján egy pólóautomatát raktak ki a berlini Alexanderplatzra, melyből össz-vissz 2 euróért lehetett pólót pörgetni az arra járóknak. A póló kiadása előtt azonban egy rövid történetet vetítettek le a kijelzőn, melyből megtudhatták az emberek, hogy milyen munkakörülmények között varrják a ruhákat fiatal munkások napi 16 órában, 13 centes órabérért.

Ezek után mindenki eldönthette, hogy valóban megveszi-e a pólót, vagy inkább adakozásra használja fel a bedobott összeget emékezve ezzel arra az 1129 munkásra is, akik 2013-ban haltak meg, amikor rájuk omlott a Rana Plaza ruhagyár Bangladesben.

innen

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr57405924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása