Éhezők viadala a Taco Bell-től

Éhezők viadala a Taco Bell-től

2015. március 28. | Akos Moldvan

Rendhagyó és egyben zseniális reklámfilmmel rukkolt elő a mexikói Taco Bell gyorsétterem lánc, melyben bújtatva ugyan de a McDonald's is kap némi fricskát. A rövidfilm képi világa egészen komolyra sikerült, az ember egy pillanatra akár az 1984 c. filmben vagy az Éhezők viadalának egy újabb részében is érezhetné magát annyira magába húzza a történet.

A "Routine Republic" c. alkotásban Ronald McDonaldot idéző bohócok hada tartja elnyomásban a közösségeket, a plakátok és a hangosbemondó pedig egyértelműsíti mindenki számára, hogy kitől és milyen kajákat szabad fogyasztani. Minden nap, minden egyes percében ugyanazok az étkek várják a "Meki Diktatúrában" élőket. #HappinessIsTheSameBreakfast

taco-bell.png

Két fiatal azonban megelégeli az unalmas, ismétlődő szürkeséget és szökéssel próbálkozik. A McDonald's-ok tőszomszédságában alap kiegészítőnek számító csúszdákon erednek utánuk a magasból figyelő katonák, hogy megakadályozzák a tömeges lázadást. Hogy a fiatalok hol és hogyan találják meg a szabadságot, kiderül a videóból.

Érdekesség, hogy a Taco Bell rövidfilmjét Magyarországon a Közvágóhídon, a kelenföldi erőműben és Székesfehérváron forgatták. A reklám magyarországi produkciós cége a Film Positive volt, szerepel benne Hőrich Nóra Lili is, zenéjét pedig Tommy Ramone (is) szerezte.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr907311710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása