3000 forintos IKEA képet szakértettek egy múzeum látogatói

3000 forintos IKEA képet szakértettek egy múzeum látogatói

2015. március 19. | Akos Moldvan

Egy 10 eurós, IKEA-ban kapható képpel viccelt meg a Lifehunters csapata pár amatőr szakértőt Hollandiában, az arnhemi Modern Művészetek Múzeumában. A nagyon híres, nagyon drága képet a nagyra becsült IKE Andrews festette, a kép mondanivalójáról, stílusáról és áráról pedig a múzeum látogatóit kérdezték a készítők.

ikea-prank2.png

Rettentő sok dolgot megtudunk IKE legsikeresebb alkotásáról, például azt, hogy "kép maga az alkotó fejében uralkodó káosz kivetülése" vagy azt, hogy "egy gyönyörű lelkű festőről van szó, aki minden érzelmét átvitte a vászonra alkotáskor", arról nem is beszélve, hogy IKE mindig is olyan ember volt, aki látványosan odafigyelt a részletekre. Ezek után nem is csoda, hogy egyesek szerint 200.000 mások szerint akár 2,5 millió eurót is megérhet az alkotás. (Na az ilyen dolgok miatt kelhet el egy látszólag nem túl érdekes festmény 10 milliárd(!) forintért manapság.)

IKE további alkotásai - EKTORP, NORDEN, DALSKAR - egyébként megvásárolhatóak bármelyik IKEA áruházban. 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr157284049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása