Ezt a reklámot nem ugrod át a videók előtt!

Ezt a reklámot nem ugrod át a videók előtt!

2015. március 05. | Akos Moldvan

Tavaly nyáron a Nail reklámügynökség készített egy Youtube videók előtti "pre-roll" hirdetést egy nonprofit állatvédő szervezetnek, az RISPCA-nak (Rhode Island Society for the Prevention of Cruelty to Animals). Mivel az ilyen típusú reklámok esetében a felhasználók kb. 6 százaléka csak, aki nem nyom azonnal a "hirdetés átugrása" feliratra, így ők egy pici lelki terrort is bevetettek annak érdekében, hogy végignézze az ember a reklámfilmjüket.

geico2.png

Abban a cikkben említettem, hogy a fenti mellett helyett két jó módszer létezik a videómegosztó oldalakon a videók előtti reklámfilmek hatékonyságának a növelésére:

  1. Az 5-10 másodperces reklám (attól függ adott videómegosztó oldalon hány másodpercig nem lehet átugrani sehogy sem a hirdetést). Ha ennyi időbe bele tudjuk sűríteni a mondandónkat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy mindenkihez el is jut az üzenet.
  2. A második lehetőség, hogy olyan kreatívot készítünk, amit biztosan nem nyom el a néző, mert érdekes/vicces/megdöbbentő.

A Geico's biztosító a fenti két opciót gyúrta össze, hogy biztosan ott ragadjunk a hirdetésük előtt. 5-10 másodperc alatt ugyanis lezavarják a tényleges üzenetet, így azt biztosan nem ugorja át senki, ezután jön azonban az igazán "érdekes" rész. A reklám véget ér, de a történet tovább folytatódik, valamilyen vicces kifutással. Annyira szokatlan a dolog, hogy az ember akarva akaratlanul ott ragad a hirdetés előtt, hogy megvárja mi sül ki ebből az egészből.

Mindegyik film mókás lett, de a kutyás egyenesen zseni, csoda, hogy nem röhögték el magukat a szereplők. 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr997242383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása