Okostelefon-függőknek itt az ellenszer!

Okostelefon-függőknek itt az ellenszer!

2014. március 03. | Akos Moldvan

A hazai kereskedelmi TV csatornákon sajnos egyre kevesebb a nézhető műsor. Ezek egyikén volt szó tegnap az okostelefonok túlzott használatának következményeiről és a "digitális detox"-ról, ami az efajta függőségről való leszokást segíti elő.

coca-cola-social-media-guard.png

Én nem gondolom, hogy az okostelefon és az internet használat bármikor is rosszabb lehet annál, mint ha valaki Való VIlággal, Édes élettel vagy egyéb hasonlóan színvonalas műsorral károsítja az agyát, sőt amikor egyedül van az ember akkor kifejezetten jól tud jönni, hogy a barátaival, a külvilággal kapcsolatban tud maradni, a híreket el tudja olvasni, a közösségi oldalakon tud interaktálni. Tény, hogy egyre több az átlag felhasználástól elrugaszkodott emberek száma, akik már közösségben is azzal indítanak, hogy készítenek egy fotót, becsekkolnak az adott helyre, frissítik a státuszukat, filtert raknak az elkészült fotóra stb. stb. Gyakorlatilag eltelik egy negyed óra, mire arra tudnának koncentrálni, hogy a társaságban, amiben vannak beszélgetést kezdeményezzenek vagy egy kicsit élvezzék azt, hogy végre együtt vannak. (Ekkor viszont már kellő idő telt el ahhoz, hogy megnézzék az emailjeiket vagy, hogy lájkolta-e valaki az általuk feltöltött posztot).

Az ilyen szintű okostelefon használat valóban nem egészséges, nem hiába lett az ezt feldolgozó videó a legnézettebb a blogunkon tavaly. A Coca-Cola most ennek okán megalkotta a "Social Media Guard"-ot, ami segít az embereknek kiszakadni a közösségi oldalak bűvöletéből és a tényleges, személyes kontaktust előtérbe helyezni. A roppant nagy odafigyeléssel, precizítással, kreativitással és technikai bravúrral létrehozott kütyü nem annyira áll jól az embernek, cserébe viszont működik és még vicces is. :)

Érdemes azonban elgondolkodni a videó valódi mondanivalóján, még akkor is, ha ilyen jól eltalált humoros csomagolásban kapjuk is. Jó dolog az okostelefon, csak néha gondoljuk át, hogy mikor, mire és mennyit használjuk.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr905840710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása