Te is utálod a Youtube-on a videók előtti reklámokat?

Te is utálod a Youtube-on a videók előtti reklámokat?

2013. december 07. | Akos Moldvan

Épp a napokban írtam egy cikkben, hogy bizony elenyésző azon - videók előtti - reklámfilmek száma a Youtube-on, amit a kötelező 5 másodperc után az ember nem nyom el azonnal. Azt tudjuk, hogy a Youtube régóta próbálkozik különböző hirdetési modellek bevezetésével, mert a brutális mennyiségű - cicás videót kiszolgáló - szerverparkot mégiscsak fel kell tartani valamiből, de egyértelmű, hogy a playlisteket és a különböző videókat megzavaró köztes reklámok általános utálatnak örvendenek a világ szinte minden pontján.

burger-king.png

Több megoldás létezik a hirdetőnél erre az esetre. Az egyik mondjuk, hogy 5 másodpercbe belesűríti a mondandóját és még izgalmassá is teszi azt, így garantáltan eljut a nézőhöz az üzenet. A másik, hogy olyan rövidfilmet csinál, amit nem nyom el a nézők fele kapásból (A Messi vs. Kobe csatát szerintem tehetjük ide). A harmadik lehet mondjuk az a taktika, amit a Burger King hajtott végre a napokban. Nevezetesen az, hogy tisztában vannak vele mennyire idegesítőek a videó előtti reklámok, ezért kifigurázzák azokat a végtelenségig, mivel mással, mint egy reklámmal.

Azaz dehogy eggyel. Mindjárt csináltak pontosan 64 darabot, hogy célzottan és személyre szabva tudják a különböző kereséseknek megfelelően beadni az odaillő alkotást a felhasználónak. Így eshet meg, hogy üvöltő kecskékre, zenei videóklipre vagy épp Jimmy Fallon videóira keresve más-más reklámmal találjuk magunkat szembe (legalábbis mást mondanak benne).

Ettől még persze nem szeretjük meg a videók előtti reklámokat, de mégis könnyebben elviseljük őket. Nemde?

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr15680341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása