Virtuális sorban állás a Samsungtól

Virtuális sorban állás a Samsungtól

2013. szeptember 26. | Akos Moldvan

Nemrég került a boltokba az Apple új üdvöskéje az iPhone 5s és a "cudálatosz színekben pompázó" iPhone 5c és ahogy azt már megszokhattuk, az értékesítés indulásának napján végeláthatatlan sorban ácsorogtak az emberek az Apple boltok előtti kordonok tengerében sátrakkal, élelemmel és az arany iPhone-t érő sorszámukkal a kezükben.

A Samsungnál biztos rengeteget gondolkoznak azon, hogy miképp lehetne elérni ugyanilyen volumenű hype-ot a saját termékeik bemutatóin, de mivel eddig nem találták meg a tökéletes megoldást erre, így más eszközhöz nyúltak a Galaxy S4 bemutatásakor.

samsung.png

Új-Zélandon a fanatikus sorban állókat száműzték egy online felületre az "átlag emberek" közé, hiszen mindenkinek sokkal könnyebb a megjelenés előtt 10 nappal csak klikkelni egyet, mint egy iszonyatos tájfun társaságában személyesen várni a premiert. Hogy pici móka is legyen a dologban, különböző közösségi interakciókat végezve előrébb lehetett "tolakodni" a sorban (különösebb konfrontáció nélkül persze), így az ember előbb juthatott hozzá a hőn áhított okostelefonhoz.

Hogy maga az érzés meglegyen a bolt előtt (mégiscsak egy premierről van szó), óriás LED kivetítőket helyeztek el az utcán, hogy az arra járók végigkövethessék ismerőseik, barátaik épp hol állnak a "versenyben" és mivel foglalatoskodnak a virtuális sorban állás közben. A fal olyannyira interaktív volt, hogy reagált még az időjárás változásokra is. (Esőben esernyővel álltak az emberek).

Összességében 12.000 ember sorakozott fel a bolt elé virtuálisan és erről megközelítőleg 85.000 kisebb-nagyobb történet született a közösségi média oldalain, melyek a Colenso BBDO ügynökség munkatársai szerint nagyjából 15 millió emberhez jutottak el ilyen formában.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr585534682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása