Miért nem gondolod szépnek magad?

Miért nem gondolod szépnek magad?

2013. július 16. | Akos Moldvan

A Dove még 2004-ben a valódi szépségért folytatott kampányához egy átfogó, globális tanulmányt készíttetett ("A valódi igazság a szépségről"), mely igazolta azt a hipotézist, mely szerint a szépség definíciója napjainkra beszűkült és elérhetetlenné vált. Mintha kizárólag a sovány, fiatal és szőke nőket nevezhetnénk gyönyörűnek.

Ráadásul a világon az a tapasztalat, hogy a nők maximum 4%-a vallja magát szépnek, a többiek torzítják a saját magukról kialakult képet. Ezen szeretne a Dove változtatni, és helyes irányba terelni a hölgyek gondolatait, hogy tisztában legyenek önmagukkal és helyes énképük legyen.

dove-shy.png

A szebbik nem nagy része ugyanis még mindig bizonytalan saját szépségével kapcsolatban, pedig a szépség és a boldogság között igenis van összefüggés. Az, hogy a nők mit gondolnak a saját kinézetükről, nagyban befolyásolhatja az önképüket és a boldogságukat, ráadásul jelentős az összefüggés egy nő fizikai megjelenése és önbecsülése között is. A fiatal nők 56%-a állítja: „Amikor rosszul érzem magam a bőrömben, az általában a külsőm vagy a súlyom miatt van.”

Ezért a márka 2013-ban is folytatja azon kampányait, amelyek az önbizalomépítést szolgálják. A kampánysorozat egyik fő mérföldköve a fantomképekkel való szembesítés volt, majd Magyarországon a bókangyal is intézett pár kedves szót a gyengébbik nem tagjainak. A most napvilágott látott videó érdekes kérdést feszeget. Kisgyerekként az ember még szívesen produkálja magát, pózol a kamera előtt, felnőttként azonban sokszor pont az ellenkezője történik ennek. Vajon miért? Mi történt az úton? Hol változott meg a gondolat, hogy nem elég szép valaki a kamerának?

Elgondolkodtató rövidfilm a londoni Ogily & Mather reklámügynökség kezei közül.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr575406671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása