Mark Zuckerberg és az üvöltő kecske

Mark Zuckerberg és az üvöltő kecske

2013. április 15. | Akos Moldvan

Nagyjából másfél hete Mark Zuckerberg és csapata bejelentette a Facebook Home nevű alkalmazás-csomagot, mellyel gyakorlatilag bármelyik androidos okostelefon "Facebook-telefonná" varázsolható. A lényege, hogy mindig kapcsolatban legyünk a közösségünkkel, azonnal tudjunk arról, ha egy ismerősünk interakciót végez a Facebook oldalán. A kezdőképernyőn például folyamatosan változnak a friss tartalmak és értesítések, a kontakt listában pedig mindig frissülnek a személyek mellé behúzott profilképek.

facebook-home.png

Több nagyon fancy bemutatófilmet is kidobott a kék óriás, hogy meggyőzze az embereket, hogy bizony nekik szükségük lesz a Facebook Home-ra. Ezek egytől-egyig nagyon igényesen összerakott reklámok, talán csak egy problémájuk van - ami persze egyáltalán nem róható fel a készítőknek - , hogy túl szépnek láttatják egy-egy ember kapcsolati hálóját és a Facebookon folyó eseményeket. Mindenki "stock-fotó" oldalakat megszégyenítő képekkel frissíti a státuszát és modellek portfóliójával egyenértékű profilképpel van jelen a site-on.

Kidobtak viszont ezeknél a rövidfilmeknél egy jóval ütősebb reklámfilmet is, melyben nyilvánvalóan megmaradtak a professzionális fotókkal ellátott státuszváltozások (mégsem lehet azt lemodellezni, hogy Tibornak megvan az Indiánneve, Péter meg megpörgette a bónuszkereket, mert az hogy nézne ki - pedig sajnos sokszor a hírfalunk ilyen "értékes dolgokkal" van teleszórva).

Lényeg a lényeg, Mark Zuckerberg éppen a Facebook Home kapcsán tart a kollégáknak egy dicsőítő beszédet, mely mint kiderül, százszor unalmasabb és szárazabb, mint maga az alkalmazás-csomag.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr885223168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása