Hollywood kifogyott az ötletekből

Hollywood kifogyott az ötletekből

2013. március 20. | Akos Moldvan

Hollywood kétségtelenül a filmgyártás fellegvára, kialakulásának helye azonban egyáltalán nem véletlen. Táji háttere, épített környezete a világ minden álmának, kitalált történetének megfelelő helyszínt ad. Volt és van itt minden: svájci Alpokra hasonlító hegyek, szaharai sivatag, angliai rét, trópusi dzsungel. Hatalmas díszletvárosában pedig felépítették az amerikai kisvárost, az angliai kiskocsmát, a bajorországi teret, a párizsi bisztrót, az olasz pizzériát. A millió dolláros büdzsé és a díszlet azonban csak egy dolog, kellenek még a jó forgatókönyvek, az izgalmas, unalomtól és kliséktől mentes történetek.

A mennyiség pedig néha bizony bóvlit, másolatot, lerágott csontot eredményez. Ebből születnek az úgynevezett "ZS-kategóriás filmek" vagy azok a jelenetek a hollywoodi szuperprodukciókban melyeknél a nézők 50%-a a fejét fogja, a másik 50% pedig előre kommentálja a történet kifutását.

Személyes kedvenceim a repülőtéri jelenetek, ahol -  természetesen mindig - az utolsó lehetőség van a beszállásra, amikor a főhős utoléri szíve választottját. Ilyenkor már mindannyian tudjuk, hogy szétnyíló tömeggel, csókkal és vastapssal kerül fel az i-re a pont a fináléban.

Ezeket a "klasszikus" jeleneteket (amik rengeteg filmben megjelennek) szedte egy csokorba a lisszaboni Leo Burnett reklámügynökség is, hogy felhívja a figyelmet Portugália legjelentősebb nemzetközi függetlenfilmes fesztiváljára az IndieLisboa-ra, ahol a Hollywood-ban kifogyott ötletek helyett valami újat ígérnek.

IndieLisboa-Cops-resized.png

IndieLisboa-Spiderman-resized.png

IndieLisboa-Chucky-resized.png

A reklámok és a figyelemfelkeltés hatásos, remélhetőleg az április 18. és 28. között megrendezésre kerülő filmfesztivál is hasonlóan sikeres lesz.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr625149536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása