Google Glass - a jövő szemüvege

Google Glass - a jövő szemüvege

2013. február 22. | Akos Moldvan

Legutóbb a Google a bejárható Grand Canyonnal hívta fel magára a figyelmet itt a CreativeAds Blogon, a héten azonban egy Maps frissítésnél jóval komolyabb dolggal álltak elő.

Nagyjából egy éve röppent fel a hír, az akkor még sci-fi filmekbe illő "okos szemüvegről", de kiderült, hogy a Google igenis komolyan gondolja a dolgot. Egyértelműen az utóbbi évek egyik legizgalmasabb projektjéről van szó. A keresőóriás extrém szemüvege eléggé high-tech kütyünek tűnik most, de idővel könnyen elképzelhető, hogy ugyanolyan tömegtermék lesz majd, mint a jelenlegi piacon az érintőképernyős okostelefonok.

google_glass_4.png

A tegnapi napon megjelent videóban (lásd lent) - akárcsak a tavalyi rövidfilmben - a szemüveget viselő szemszögéből nézhetjük végig, mit is fog tudni a "Google Glass". A demó alapján a szemüveg segít majd a navigációban nekünk, fotózhatunk vagy videózhatunk vele, kereshetünk a weben, üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk vagy akár videohívásra is használhatjuk, a hangvezérlést pedig az „Ok, Glass” megszólítással érhetjük el.

google_glass_3.png

A megjelenéssel egyidőben előrendelhetővé is vált a szemüveg, potom 1500 dollárért (325 ezer forint), de mivel csak 8000 darab van belőle, így nem kaparinthatja meg bárki. Aki szeretne egyet beszerezni az elsők közt, annak február 27-ig Google Plus-on vagy Twitteren az #ifihadglass hashtaggel 50 szóban meg kell osztania, mit is tenne a szemüveggel, ha ő kapná meg.

google_glass_2.png

google_glass_5.png

google_glass_6.png

Nem lenne teljes a bejelentés, ha a Google nem rakott volna össze egy fancy kis honlapot is a szemüvegnek, ami az egyszerűség kedvéért "Glass" névre hallgat és összesen három menüpontot tartalmaz: milyen érzés hordani, mire képes, és hogyan szerezhető be a Google Glass.

Ha minden jól megy leghamarabb 2014-ben kerül majd a boltok polcaira a szemüveg. Kiváncsian várjuk!

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr265097774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása