A tolatás veszélyei

A tolatás veszélyei

2012. november 04. | Akos Moldvan

toyota_protect.jpg Valószínűleg nem meglepő senkinek, hogy saját autóján az ember legtöbbször tolatás közben okoz kárt. A figyelmetlenség azonban gyakran nem csak behorpadt lökhárítókat és meghúzott elemeket szül, hiszen még mindig nem telik el év anélkül, hogy ne essen áldozatul egy-egy kisgyerek a rutintalan sofőrök figyelmetlen manővereinek. A technika persze folyamatosan fejlődik, a parkolást segítő radarok egyre több autón jelen vannak és a nagy autógyártók is egyre jobb ötletekkel állnak elő a parkolásból és tolatásból fakadó balesetek számának visszaszorítása érdekében.

A beépített tolatókamera nem újdonság az autóiparban, a Toyota azonban felzárkózott azon autómárkákhoz, ahol elérhető a gyári extrák listáján is ez a hasznos kis kiegészítő. Ennek promótálásához Ernest Zacharevicet a nemzetközileg is elismert utcai művészt kérték fel, hogy készítsen élethű rajzokat a brüsszeli Q-Park Lepage parkolóházban. A hat darab 3D-s alkotás mindegyike egy-egy játszó kisgyermeket ábrázol, ezzel érzékeltetve, hogy bárhol és bármikor számolnunk kell azzal, hogy a holttérben akármi történhet.

A Toyota üzenete egyszerű és egyértelmű: "Vigyázz arra, ami mögötted van! - Parkolj tolatókamerával".

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr634888086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása