Csekkold le Brüsszelt

Csekkold le Brüsszelt

2012. október 26. | Akos Moldvan

sncf_brussels.jpg A Lyon-Brüsszel távolság akárhogy is nézzük több, mint 700 km-t jelent. Ha szárazföldön el akarunk jutni egyik városból a másikba alig 3 óra alatt, akkor a megoldás három betű: TGV.

A TGV rövidítésről pedig többnyire két dolog jut az emberek eszébe. Egyik a Tequila, Gin, Vodka kombó, amivel nyár óta tudjuk, hogy leginkább Salzburgba lehet könnyedén eljutni. Másik az úgynevezett "Train a Grande Vitesse", azaz "nagysebességű vonat" kifejezés, melyről mindenkinek Franciaország és a már-már jelképpé vált áramvonalas gyorsvonat ugrik be.

Hihetetlen, de a TGV-k már több, mint 30 éve tolják az ipart Párizs és Lyon között és több, mint 2 milliárd kilométer van a hátuk mögött. Mivel a dolog elég jól bevált a Francia Nemzeti Vasútvállalatnak, az SNCF-nek, így kibővítették az útvonalat Brüsszellel, melyhez ötletes és vicces kampányt is megálmodtak a TBWA Paris reklámügynökség közbenjárásával.

2012. szeptember 21-én Lyon lakossága egy 3 méter magas, különös fehér kockára lett figyelmes a Place de la République téren. Semmi extra nem volt rajta, csak egy lyuk alatta egy kiírással: "Nézd meg Brüsszelt". Két nap alatt több száz bátor lyoni próbálta ki magát a játékban, amit pedig a dobozban láttak igazán nem volt hétköznapi.

S hogy mit talált ki a vonattársaság az új útvonal és a híres belga vendégszeretet promózására, a videóból kiderül:

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr684870863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása