A parkolás szégyenei!

A parkolás szégyenei!

2012. június 14. | Akos Moldvan

 

parking_douche.jpg Leginkább a Budapesten élők tapasztalhatják nap mint nap, hogy milyen lehetetlen helyeken tudnak emberek (legtöbbször) nagy fekete autókkal megállni az utcán. Az Indafotón "Parkolási szégyenfal" címkével rengeteg Hajdú Petit sikerült már lencsevégre kapni és az Index.hu-n is volt már anno cikk a maguknak mindent megengedő sofőrökről.

Oroszország hasonló problémákkal küzd, így egy ottani magazin a The Village készített egy alkalmazást okostelefonokra Kiközösítés 2.0 néven, hogy kicsit módosítson a szokásokon. Az app segítségével lefotózhatjuk a szabálytalanul parkoló autókat, majd rendszám, szín és típus megjelöléssel feltölthetjük azt az adatbázisukba, sőt GPS alapján még a pontos helye is meglesz az eseménynek.

Ezután élő bannerként tűnnek fel a gépjárművek a magazin weboldalán, gondosan ügyelve arra, hogy az IP-cím alapján belőtt tartózkodási helyhez a leginkább közel eső autóst kapja az arcába a látogató, így nagyobb eséllyel juthat el ismerősökhöz a gaztett. A kampányt egyértelműen sikeresnek könyvelték el, sőt más nemzeteknél is alkalmazni kívánják majd.

Az világos számunkra is, hogy kreatív ötlet, amit a The Village kitalált, de egy jó kerékbilincs egy zsíros csekkel talán még mindig többet ér. Persze amíg a nagy, sötétített üveges Audik, BMW-k és Mercedesek kerekeire "nem fér fel" a kerékbilincs, addig maximum a figyelmetlen kisember változtat magán és legközelebb kétszer megnézi hova parkol.

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr204587271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása