Önkiszolgáló városnéző túra

Önkiszolgáló városnéző túra

2012. május 16. | Akos Moldvan

 

tram_sightseeing2.jpg Európa nagyvárosaiban gyakran találkozhatunk szép, színes, városnéző túrára berendezkedett tömegközlekedési eszközökkel, melyekre ha hajlandóak vagyunk áldozni, akkor felcsücsülhetünk, hogy megmutassák nekünk a nevezetességeket.

Magával a koncepcióval Göteborg városának sem volt baja, de úgy gondolták érdemes egy kis konkurenciaharcba belevinni a megdrágult szolgáltatókat, így a Forsman & Bodenfors ügynökség segítségével létrehoztak okostelefonokra egy nagyon hasznos kis applikációt. Az alkalmazás lényege, hogy GPS segítségével meghatározza a delikvens tartózkodási helyét, majd ez alapján elindítja egy városnéző körútra a város saját tömegközlekedési hálózata segítségével. Amint valaki egy turistalátványosság mellett halad el, az applikáció ezt jelzi - és jó esetben mutatja is, hogy mit kell látnunk -, majd mesél róla egy keveset..

Az ötlet zseniális, érdemes lenne átültetni akár kis hazánk fővárosára is, bár némi szoftverfrissítés lehet, hogy szükségeltetne hozzá. A körúti villamosokon például a "ne foglalkozzon azzal, hogy majdnem fellökték, csak befogott orral kerülje ki a hajléktalant a bal oldalon és nyújtsa át jegyét a szimpatikus kék kabátos úriembereknek a probléma elkerülése végett.... hopp közben elmentünk a Vígszínház mellett..." típusú mondatokkal lehetne operálni.

 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr694515768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása