Vasárnapi klasszikus: Emese

Vasárnapi klasszikus: Emese

2012. január 22. | Akos Moldvan

Ahogy a múltkor ígértük, januárban a Kreatív Magazin által összegyűjtött magyar klasszikusokból szemezgetünk. Mivel idén ünneplik 20. születésnapjukat, így a magazin első 2012-es számában a rendszerváltás utáni 20 év 20 legnagyobb hatású, leginkább díjazott, vagy szakma által legelismertebb kampányait veszik górcső alá. Mi még a teljes listából válogatunk, az előző héten az RTL Klub "Szerintem" kampányát mutattuk be, most pedig következzen a - valószínűleg szintén közönség megosztó -  Budapest Bank "Emese" kampánya.

2008 volt az év amikor az oszágban tombolt az Emese őrület. Ő volt a Budapest Bank akkori reklámjainak főszereplője, aki a bank új, kreatív és igencsak buzgómócsing alkalmazottját személyesítette meg.

Emese igazi sztár lett az országban, bár ehhez kellett Stefanovics Angéla tehetsége is, aki remekül hozta a tőle elvárt karaktert minden egyes reklámszpotban. A legtöbb embernek ismerősen csenghet a neve, hiszen ő játszotta az Úristen@Menny.hu c. filmben a prostituáltat, vagy a Noé Bárkájában Stock Katit.

Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a kampány milyen tudatosan lett felépítve. Az biztos, hogy mindenki látott a TV-ben egy-egy emesés reklámot, de a kezdeti állásinterjúkról lehet, hogy többen lemaradtak. Ezt most be lehet pótolni:

Majd maga az interjú Zoltánnal:

És csodák csodájára, de Emese felvételt nyert a Budapest Bankba, így elkezdhette a jobbnál jobb ötletek gyártását, melyeket Zoltán egész komoly önfegyelemmel viselt. Kemence a bankfiókban? Klikkelőgyűszű? Papagáj a hitel mellé? Mind-mind egy Emese-ötlet, melyekből végül nem lett semmi, maximum jót derültek a reklámokon azok akik szerették és jól elkapcsoltak azok akik utálták. Ti melyik táborba tartoztok?

 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr613696845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása