A művészet és a bor

A művészet és a bor

2011. december 09. | Akos Moldvan

 

A bortermelők számtalanszor hangoztatják, hogy amit ők véghez visznek egy-egy palack finom nedű létrehozásakor az művészet. Ebbe én nem is igazán akarok belekötni, tényleg nem mindennapi tudás kell egy igazán jó bor előállításához, attól függetlenül, hogy nálam a dobogó tetején legtöbbször inkább a sör foglal helyet.

Spanyolországban azonban a Navarro Correas bormárka tulajdonosai fordítottak egyet ezen az unalomig ismételt frázison és "A bor művészet" helyett "A művészet és a bor" filozófia jegyében egy 8 méter magas, ezer akril cellából álló, egyedi alkotást helyeztek ki az utca közepére. A Leo Burnett és Alpha 245 ügynökség által kitalált installáció lényege az SMS útján borral ellátott cellák és az azokat feltöltő robot kar, mely 6 különböző árnyalatra képes a bort higítani.

A kép elkészítésében a járókelők és az ő telefonjaik voltak a kampány segítségére, hiszen különböző SMS-ekkel tudták a robotkarnak megadni, hogy hova, milyen bort kell töltenie. A közösen megalkotott mestermű végül 256 liter bor segítségével rajzolta ki a videó alatt található festmény híres alkotóját!

 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr903449857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása