A baromfitartás legalja...

A baromfitartás legalja...

2011. november 28. | Akos Moldvan

 

... lehetne az alábbi videó, de szerencsére csak egy jótékony célú (és sajnos valóságosan ábrázolt) kampányról van szó, melyet még tavasszal készített a frankfurti Publicis reklámügynökség a Noah állatvédő szervezettel karöltve.

A rövidfilmben feldolgozott téma igencsak elgondolkodtató. Sokszor hallunk olyat, hogy a bolti tojások jó része csonkolt csőrű tyúkoktól származik, akik kis ketrecekben, összezsúfolva élnek. Helyük annyira szűk, hogy még a szárnyukat sem tudják átmozgatni, lábaik is megnyomorodnak attól, hogy amíg tojóképesek egy helyben kuporognak. Másfél éves koruk körül pedig vagy levágják, vagy termelőknek eladják őket. Biztos vannak páran, akik most azt mondják, hogy termelői tyúkok esetében ez az élet rendje, de erre kontrázik rá egyből a másik oldal, hogy bizony egy baromfinak is meg kell adni a normális élethez való jogot.

Ezt a nagyipari termelést próbálták szemléltetni a Frankfurt közepén felállított "Tojás automatával" idén húsvétkor. Az igencsak szokatlan automatában 16 élő csirkét helyeztek el plexiüvegek mögött, hogy tudatosítsák az emberekben milyen körülmények között tartják az állatokat a nagyvállalatok a termelés hatékonyságának maximalizálása érdekében.

A promóció célja az volt, hogy ráébresszék az embereket arra, hogy igenis befolyásolhatják az ipar hozzáállását a dolgokhoz. A videóban lévő adat megdöbbentő. Eszerint a világ csirkéinek 68%-a "tojásgyártó gép"-ként van kezelve a baromfitartó telepeken. A Noah ezen az adaton szeretne enyhíteni, így arra ösztönzi az embereket, hogy válasszanak szabad tartásos-, mélyalmos- vagy biotojást, vásároljanak őstermelőktől.

Nem tudom mennyire volt hatékony a kampány, de ha a videóban lévő döbbent tekinteteket eredménynek vesszük, akkor mindenképp sikeresnek mondható. Ti mit gondoltok erről?

 

tovább komment

A bejegyzés trackback címe:

https://creativeads.blog.hu/api/trackback/id/tr113417484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása